Zadejte žákům odkaz, kde najdou “Projekt káva“ vložte jim ho na Vaše společné úložiště či využijte aplikace pro přenos dat.
Pracovní list přiložte, obsah a rozsah jednotlivých pracovních listů je na 45 minut.
Obsah si žáci musí ukládat a po vypracování odevzdají do Vámi vytvořené učebny či odevzdávárny.
Žáci zde budou mít možnost zpětné vazby a bodového či klasifikačního hodnocení.
Práci si mohou rozvrhnout dle svého uvážení a mohou postupovat postupně či nahodile.
Před samotnou prací vyučující udělá instruktáž k danému listu.
Pro přehlednost a lepší orientaci doporučuji vytvořit slovník. Slovník by měl obsahovat důležité pojmy a výrazy a u nich by mělo být krátké vysvětlení.
Pracovní list Seznámení s programem je zaměřen na základní orientaci na cestakavy.cz a tím zjištění základních pojmů o kávě.
Cíl:
Tento list má cíl, aby se žáci v programu zorientovali, objevili jednotlivé prvky, interaktivní mapy a shlédli video k danému tématu a tím samozřejmě pochytili některé pojmy o kávě.
Pracovní list Seznámení s kávou je základní průvodce se základními a podstatnými složkami kávy. Od zrna až po šálek kávy. Žáci zde získávají obecný přehled o kávě od pěstování, kde a v jakých oblastech kávovníky rostou.
Jaké základní druhy existují a jaké množství hybridů existuje (modul Kávovník).
Chápou vliv kávy na lidský organizmus a pojem kofein
Pochopí základní zpracování kávy. Jak se káva suší.
Ovládají jednotlivé části kávovaru a přípravu pracoviště.
Jednotlivé druhy káv a technologické postupy si osvojili.
Cíl:
Obecný pohled na kávu a uvědomění si důležitosti dalších složek, které jsou podstatné a neméně důležité.