Metodika k pracovním listům

Zadejte žákům odkaz, kde najdou “Projekt káva“ vložte jim ho na Vaše společné úložiště či využijte aplikace pro přenos dat.

Pracovní list přiložte a obsah a rozsah jednotlivcýh pracovních listů je na 45 minut.

Obsah si žáci musí ukládat a po vypracování odevzdají do Vámi vytvořené učebny či odevzdávárny.

Žáci zde budou mít možnost zpětné vazby a bodového či klasifikačního hodnocení.

Práci si mohou rozvrhnout dle svého uvážení a mohou postupovat postupně či nahodile.

Před samotnou prací vyučující udělá instruktáž k danému listu.

Pro přehlednost a lepší orientaci doporučuji vytvořit slovník. Slovník by měl obsahovat důležité pojmy a výrazy a u nich by mělo být krátké vysvětlení.

Zpracování a třídění

Pracovní list je rozdělen na dvě části:

Základní metody zpracování a třídění (suché, mokré), 45 min

Polopromyté a honey metody, 45 min

Průběh:

  • Žáci se seznámí s metodami zpracování s jejich jednotlivými fázemi.

  • Chápou odlišnosti v jednotlivých metodách a jejich používání.

  • Znají důležitost vody při zpracování.

Cíl:

Pochopení jednotlivých metod a jejich fází.

Veškerá díla a jiné předměty ochrany chráněné autorskými a souvisejícími právy, která jsou součástí portálu www.cestakavy.cz, jsou opatřena licencí Creative Commons 4.0 BY-NC-SA (viz https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/legalcode.cs).
Cesta kávy: Tvorba digitálního vzdělávacího nástroje ve společnosti NORDBEANS s.r.o./ CZ.02.3.68/0.0/0.0/18_067/0012421 - Digitální vzdělávací nástroj, který inovativním způsobem představuje průřezové téma kávy v návaznosti na RVP podporující inovaci výuky na středních a středních odborných školách v ČR.