Zadejte žákům odkaz, kde najdou “Projekt káva“ vložte jim ho na Vaše společné úložiště či využijte aplikace pro přenos dat.
Pracovní list přiložte a obsah a rozsah jednotlivcýh pracovních listů je na 45 minut.
Obsah si žáci musí ukládat a po vypracování odevzdají do Vámi vytvořené učebny či odevzdávárny.
Žáci zde budou mít možnost zpětné vazby a bodového či klasifikačního hodnocení.
Práci si mohou rozvrhnout dle svého uvážení a mohou postupovat postupně či nahodile.
Před samotnou prací vyučující udělá instruktáž k danému listu.
Pro přehlednost a lepší orientaci doporučuji vytvořit slovník. Slovník by měl obsahovat důležité pojmy a výrazy a u nich by mělo být krátké vysvětlení.
Pracovní list Příprava pracoviště a espresso je provázaný teorií a následně aplikován do praxe.
Teorie k pracovnímu listu:
Průběh
Žáci pozorují a shlédnou instuktáž a následně napodobují baristu a vytváří společný cíl.
Cíl:
Zvládnout přípravu espessa.
Umět zhodnotit výsledek a své první výtvory vyfotit a porovnat za čas opět v praxi.
Pracovní list Šlehání mléka – Latte Art je provázaný teorií a následně aplikován do praxe.
Teorie k pracovnímu listu:
Průběh
Žáci pozorují a shlédnou instruktáž a následně napodobují baristu a vytváří společný cíl.
Cíl:
Zvládnout přípravu cappuccina.
Umět zhodnotit výsledek a své první výtvory vyfotit a porovnat za čas opět v praxi.