Mezi sklizením a upražením kávy probíhá celá řada procesů. Mezi hlavní z nich patří proces, během kterého se zelené zrnko dostává z třešně kávovníku. Nazýváme ho zpracování a dělí se na čtyři základní metody. Každá z nich má specifický vliv na chuť kávy, zároveň řadu předností i nedostatků. Farmáři si je tak volí na základě místních podmínek, i úrovně své infrastruktury.
Další zdroje - literatura
Handbook of Coffee Processing By-Products; Charis M. Galanakis
The World Atlas of Coffee; James Hoffman
Coffee - Growing, Processing, Sustainable Production: A Guidebook for Growers, Processors, Traders and Researcher; Nicolas Wintgens
Coffee: Production, Trade, and Consumption by Countries; Harry C. Graham
The Coffee Exporter’s Guide: Third Edition: International Trade Centre
Dear Coffee Buyer; Ryan Brown
Cocoa and Coffee Fermentations; Rosane F. Schwan, Graham H. Fleet
Processing of Coffee Bean – An Overview; G. Amuthaselvi
Další digitální zdroje
https://www.baristahustle.com
https://www.perfectdailyground.com
https://www.sprudge.com
https://www.sca.coffee
https://www.worldcoffeeresearch.com
http://www.coffeescience.ufla.br/index.php/Coffeescience/index
https://www.coffeeinstitute.org/education/post-harvest-processing
https://thecenter.coffee