Tento modul shrnuje trendy a znalosti týkající se období sklizně. Zároveň se věnuje faktorům, které samotnou sklizeň a její kvalitu ovlivňují a v neposlední řadě představuje certifikace, které sklizená káva může získat, jako například Fair Trade, Rainforest Alliance nebo Bird Friendly.

Další zdroje - literatura

The World Atlas of Coffee; James Hoffman
Coffee - Growing, Processing, Sustainable Production: A Guidebook for Growers, Processors, Traders and Researcher; Nicolas Wintgens
Coffee: Production, Trade, and Consumption by Countries; Harry C. Graham
The Coffee Exporter’s Guide: Third Edition: International Trade Centre
Coffee certification in East Africa; Ruerd Ruben, Paul Hoebink
Coffee Agroecology; Ivette Perfecto, John Vandermeer
All about Coffee Beans: Where Beans Are Grown and How That Affects Flavor, Varieties, Fair-Trade and Roasting; Lynn Hawkingbird
Dear Coffee Buyer; Ryan Brown
Achieving Sustainable Cultivation of Coffee; Dr Philippe Lashermes
Climate Change and Coffee: Acting Globally and Locally; SCA
Water Security and Cofeee: Protecting a Critical Resource; SCA

Veškerá díla a jiné předměty ochrany chráněné autorskými a souvisejícími právy, která jsou součástí portálu www.cestakavy.cz, jsou opatřena licencí Creative Commons 4.0 BY-NC-SA (viz https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/legalcode.cs).
Cesta kávy: Tvorba digitálního vzdělávacího nástroje ve společnosti NORDBEANS s.r.o./ CZ.02.3.68/0.0/0.0/18_067/0012421 - Digitální vzdělávací nástroj, který inovativním způsobem představuje průřezové téma kávy v návaznosti na RVP podporující inovaci výuky na středních a středních odborných školách v ČR.