Tento modul shrnuje trendy a znalosti týkající se období sklizně. Zároveň se věnuje faktorům, které samotnou sklizeň a její kvalitu ovlivňují a v neposlední řadě představuje certifikace, které sklizená káva může získat, jako například Fair Trade, Rainforest Alliance nebo Bird Friendly.
Další zdroje - literatura
The World Atlas of Coffee; James Hoffman
Coffee - Growing, Processing, Sustainable Production: A Guidebook for Growers, Processors, Traders and Researcher; Nicolas Wintgens
Coffee: Production, Trade, and Consumption by Countries; Harry C. Graham
The Coffee Exporter’s Guide: Third Edition: International Trade Centre
Coffee certification in East Africa; Ruerd Ruben, Paul Hoebink
Coffee Agroecology; Ivette Perfecto, John Vandermeer
All about Coffee Beans: Where Beans Are Grown and How That Affects Flavor, Varieties, Fair-Trade and Roasting; Lynn Hawkingbird
Dear Coffee Buyer; Ryan Brown
Achieving Sustainable Cultivation of Coffee; Dr Philippe Lashermes
Climate Change and Coffee: Acting Globally and Locally; SCA
Water Security and Cofeee: Protecting a Critical Resource; SCA
Další digitální zdroje
https://www.ico.org/
https://unctad.org/
https://www.baristahustle.com
https://www.perfectdailyground.com
https://www.sprudge.com
https://www.sca.coffee
https://www.worldcoffeeresearch.com
https://www.fairtrade.cz
https://www.rainforest-alliance.org/
https://nationalzoo.si.edu/migratory-birds/bird-friendly