Tento modul představuje agronomické trendy spojené s pěstováním kávovníku – jeho rostlinnou charakteristiku, nároky, podmínky a způsoby pěstování nebo chemické procesy v něm probíhající.
Další zdroje - literatura
Atlas cizokrajných rostlin; Jarmila Mladá
Kávologie; Gloria Montenegro
Genetika; D, Peter Snustad, Michael J. Simmon
Užitkové rostliny tropů a subtropů; Pavel Valíček
The Craft and Science of Coffee; Britta Folmer
The World Atlas of Coffee; James Hoffman
Dear Coffee Buyer; Ryan Brown
Coffee - Growing, Processing, Sustainable Production: A Guidebook for Growers, Processors, Traders and Researcher; Nicolas Wintgens
Coffee Agroecology; Ivette Perfecto, John Vandermeer
Další digitální zdroje
http://www.mobot.org/MOBOT/Research/APweb/welcome.html
https://academic.oup.com/botlinnean/article/152/4/465/2420564
https://www.prota4u.org
http://www.taxonweb.cz/t/555
https://www.britannica.com/plant/Rubiaceae
https://www.baristahustle.com
https://www.perfectdailyground.com
https://www.sprudge.com
https://www.sca.coffee
https://www.worldcoffeeresearch.com