Tento modul představuje agronomické trendy spojené s pěstováním kávovníku – jeho rostlinnou charakteristiku, nároky, podmínky a způsoby pěstování nebo chemické procesy v něm probíhající.

Kávovník na farmě La Providencia – El Salvador.
Květ kávovníku v Kolumbii na farmě indiánského kmenu Arhuacos.
třešně kávovníku v Kolumbii na farmě indiánského kmenu Arhuacos.

Další zdroje - literatura

Atlas cizokrajných rostlin; Jarmila Mladá
Kávologie; Gloria Montenegro
Genetika; D, Peter Snustad, Michael J. Simmon
Užitkové rostliny tropů a subtropů; Pavel Valíček
The Craft and Science of Coffee; Britta Folmer
The World Atlas of Coffee; James Hoffman
Dear Coffee Buyer; Ryan Brown
Coffee - Growing, Processing, Sustainable Production: A Guidebook for Growers, Processors, Traders and Researcher; Nicolas Wintgens
Coffee Agroecology; Ivette Perfecto, John Vandermeer

Veškerá díla a jiné předměty ochrany chráněné autorskými a souvisejícími právy, která jsou součástí portálu www.cestakavy.cz, jsou opatřena licencí Creative Commons 4.0 BY-NC-SA (viz https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/legalcode.cs).
Cesta kávy: Tvorba digitálního vzdělávacího nástroje ve společnosti NORDBEANS s.r.o./ CZ.02.3.68/0.0/0.0/18_067/0012421 - Digitální vzdělávací nástroj, který inovativním způsobem představuje průřezové téma kávy v návaznosti na RVP podporující inovaci výuky na středních a středních odborných školách v ČR.