Mezi sklizením a upražením kávy probíhá celá řada procesů. Mezi hlavní z nich patří proces, během kterého se zelené zrnko dostává z třešně kávovníku. Nazýváme ho zpracování a dělí se na čtyři základní metody. Každá z nich má specifický vliv na chuť kávy, zároveň řadu předností i nedostatků. Farmáři si je tak volí na základě místních podmínek, i úrovně své infrastruktury.

Sušení třešní na betonovém plácku v závodě Buena Vista v El Salvadoru.
Loupačka v závodě Buena Vista v El Salvadoru.
Sušení třešní na afrických postelích na farmě La Providencia v El Salvadoru

Další zdroje - literatura

Handbook of Coffee Processing By-Products; Charis M. Galanakis
The World Atlas of Coffee; James Hoffman
Coffee - Growing, Processing, Sustainable Production: A Guidebook for Growers, Processors, Traders and Researcher; Nicolas Wintgens
Coffee: Production, Trade, and Consumption by Countries; Harry C. Graham
The Coffee Exporter’s Guide: Third Edition: International Trade Centre
Dear Coffee Buyer; Ryan Brown
Cocoa and Coffee Fermentations; Rosane F. Schwan, Graham H. Fleet
Processing of Coffee Bean – An Overview; G. Amuthaselvi

Veškerá díla a jiné předměty ochrany chráněné autorskými a souvisejícími právy, která jsou součástí portálu www.cestakavy.cz, jsou opatřena licencí Creative Commons 4.0 BY-NC-SA (viz https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/legalcode.cs).
Cesta kávy: Tvorba digitálního vzdělávacího nástroje ve společnosti NORDBEANS s.r.o./ CZ.02.3.68/0.0/0.0/18_067/0012421 - Digitální vzdělávací nástroj, který inovativním způsobem představuje průřezové téma kávy v návaznosti na RVP podporující inovaci výuky na středních a středních odborných školách v ČR.