V tomto modulu se zaměříme na procesy, které následují po příjezdu kávy do pražírny.
Podíváme se detailně na celý proces pražení i teorii. Projdeme si kompletní vybavení pražírny, naučíme se základy o obalech a informacích, které na obalu musí být ze zákona uvedeny.
Samozřejmě nevynecháme ani kontrolu kvality upražené kávy.

Čerstvě upražená zrnka v chladícím bubnu pražičky.

Další zdroje - literatura

Dear Coffee Buyer; Ryan Brown
The Coffee Roaster’s Companion; Scott Rao
Coffee Roasting Best Practices; Scott Rao
The World Atlas of Coffee; James Hoffman
Sensory intermediate-Coffee Mind Academy

Veškerá díla a jiné předměty ochrany chráněné autorskými a souvisejícími právy, která jsou součástí portálu www.cestakavy.cz, jsou opatřena licencí Creative Commons 4.0 BY-NC-SA (viz https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/legalcode.cs).
Cesta kávy: Tvorba digitálního vzdělávacího nástroje ve společnosti NORDBEANS s.r.o./ CZ.02.3.68/0.0/0.0/18_067/0012421 - Digitální vzdělávací nástroj, který inovativním způsobem představuje průřezové téma kávy v návaznosti na RVP podporující inovaci výuky na středních a středních odborných školách v ČR.