Kávový atlas představí historický vývoj a typický styl produkce v jednotlivých pěstitelských zemích. Ve většině z nich má káva nepopiratelný vliv na ekonomiku celé země a kávový průmysl zaměstnává značnou část obyvatelstva.
Je proto zajímavé sledovat, jakými způsoby se průmysl v jednotlivých zemích liší a čím je každá z nich unikátní.

KÁVOVÝ ATLAS

Další zdroje - literatura

The World Atlas of Coffee; James Hoffman
Coffee - Growing, Processing, Sustainable Production: A Guidebook for Growers, Processors, Traders and Researcher; Nicolas Wintgens
Coffee: Production, Trade, and Consumption by Countries; Harry C. Graham
The Coffee Exporter’s Guide: Third Edition: International Trade Centre
Culture Map; Erin Meyer
The Power of Geography; Tim Marshall
South America and Central America; Charles D. Dillon
Přehled dějin Latinské Ameriky; Jan Klíma
Školní atlas Amerika; Kartografie
Školní atlas Afrika; Kartografie
Geography of Africa; Edward Heawood
Political Geography; Colin Flint
History of Coffee in Guatemala; Anacafé

Veškerá díla a jiné předměty ochrany chráněné autorskými a souvisejícími právy, která jsou součástí portálu www.cestakavy.cz, jsou opatřena licencí Creative Commons 4.0 BY-NC-SA (viz https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/legalcode.cs).
Cesta kávy: Tvorba digitálního vzdělávacího nástroje ve společnosti NORDBEANS s.r.o./ CZ.02.3.68/0.0/0.0/18_067/0012421 - Digitální vzdělávací nástroj, který inovativním způsobem představuje průřezové téma kávy v návaznosti na RVP podporující inovaci výuky na středních a středních odborných školách v ČR.