Kvalita mletí se velmi často opomíjí, ale její vliv na kvalitu výsledného šálku je nezpochybnitelný. Právě mletí definuje, jakým způsobem bude možné z kávy extrahovat aromatické oleje, které zodpovídají za vůni a chuť kávy.
Při mletí sledujeme řadu proměnných, které definují jeho výslednou kvalitu.
V tomto modulu představujeme typy mlýnků, se kterými se můžete setkat. Dozvíte se, co má vliv na kvalitu mletí a jakou hrubost použít pro různé metody přípravy kávy.
Další zdroje - literatura
Velká kniha o kávě; Petra Veselá
Příručka profesionálního baristy; Scott Rao
Kávové opojení; Anette Moldvaer
Filtrovaná káva; Petra Střelecká
Need For Espresso: Underground – Technologie vody; Adrián Krišák
Need For Espresso: Underground; Adrián Krišák
The World Atlas of Coffee; James Hoffman
How To Make The Best Coffee At Home; James Hoffmann
Dear Coffee Buyer; Ryan Brown
The Coffee Roaster’s Companion; Scott Rao
The fundamentals of Excellent Coffee; Coffee Collective
Coffee Roasting Best Practices; Scott Rao
Everything but Espresso; Scott Rao
The Physics of Filter Coffee; Jonathan Gagné
Coffee A Global History; Jonathan Morris
The Coffee Dictionary; Maxwell Colonna Dashwood
Grinding Research Report; SCA
What I Know About Running Coffee Shops; Colin Harmon
The Coffee Freshness Handbook; SCA
European Extraction Preferences in Brewed Coffee; SCA
The SCAE Water Chart; SCA
Why Does Water Quality Matter?; SCA