Kvalita mletí se velmi často opomíjí, ale její vliv na kvalitu výsledného šálku je nezpochybnitelný. Právě mletí definuje, jakým způsobem bude možné z kávy extrahovat aromatické oleje, které zodpovídají za vůni a chuť kávy.
Při mletí sledujeme řadu proměnných, které definují jeho výslednou kvalitu.

V tomto modulu představujeme typy mlýnků, se kterými se můžete setkat. Dozvíte se, co má vliv na kvalitu mletí a jakou hrubost použít pro různé metody přípravy kávy.

Tematická fotografie – mlýnek a jeho nastavení.

Další zdroje - literatura

Velká kniha o kávě; Petra Veselá
Příručka profesionálního baristy; Scott Rao
Kávové opojení; Anette Moldvaer
Filtrovaná káva; Petra Střelecká
Need For Espresso: Underground – Technologie vody; Adrián Krišák
Need For Espresso: Underground; Adrián Krišák
The World Atlas of Coffee; James Hoffman
How To Make The Best Coffee At Home; James Hoffmann
Dear Coffee Buyer; Ryan Brown
The Coffee Roaster’s Companion; Scott Rao
The fundamentals of Excellent Coffee; Coffee Collective
Coffee Roasting Best Practices; Scott Rao
Everything but Espresso; Scott Rao
The Physics of Filter Coffee; Jonathan Gagné
Coffee A Global History; Jonathan Morris
The Coffee Dictionary; Maxwell Colonna Dashwood
Grinding Research Report; SCA
What I Know About Running Coffee Shops; Colin Harmon
The Coffee Freshness Handbook; SCA
European Extraction Preferences in Brewed Coffee; SCA
The SCAE Water Chart; SCA
Why Does Water Quality Matter?; SCA

Veškerá díla a jiné předměty ochrany chráněné autorskými a souvisejícími právy, která jsou součástí portálu www.cestakavy.cz, jsou opatřena licencí Creative Commons 4.0 BY-NC-SA (viz https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/legalcode.cs).
Cesta kávy: Tvorba digitálního vzdělávacího nástroje ve společnosti NORDBEANS s.r.o./ CZ.02.3.68/0.0/0.0/18_067/0012421 - Digitální vzdělávací nástroj, který inovativním způsobem představuje průřezové téma kávy v návaznosti na RVP podporující inovaci výuky na středních a středních odborných školách v ČR.